0723460337 Cristian Mirea

Cos jolly

Cosul jolly este un sertar din bare de metal, folosit pentru depozitarea sticlelor.

Cosul jolly este amplasat in corpurile de jos ale bucatariei, pentru depozitarea, in special, a sticlelor de ulei, otel, bulion si orice alt produs folosit la gatit.

Cosul jolly trebuie sa fie amplasat cat mai aproape de plita/aragaz pentru a fi cat mai rapid accesul la sticlele necesare gen ulei, otet, bulion, etc.

Cosurile jolly au o mare varietate de dimensiuni si modele. Ca latime, cele mai mici sunt de 11 cm si cele mai mari de 60 cm. Ca inaltime, cele mai mici sunt de 50 cm si cele mai inalte de 200 cm.

Cosurile jolly pot fi cu extractie partiala, sau extractie totala. Cu extractie partiala inseamna ca nu va iesi tot cosul in fata ci va ramne o parte in interiorul copului, cam 5-10 cm, dar va fi vizibil si accesibil. Cu extractie totala inseamna ca tot cosul jolly iese la fata corpului de mobila.

Ca tip de glisare pot fi cu glisiere pe role, glisiere pe bile ( cele mai des intalnite), pe glisiere cu amortizare, acestea din urma fiind cele mai bune, dar si cele mai scumpe.

Avatajele cosului jolly este rapiditatea cu care pot fi luate produsele depozitate in el, se curata usor fiind doar din inox, spatiul mic pe care-l ocupa si compartimentarea optima care permite asezarea mai multor produse intr-un spatiu restrans.

Cosul jolly si-a castigat rolul de piesa importanta intr-o bucatarie prin multele avantaje pe care le ofera.