0723460337 Cristian Mirea

Glisiere

Glisiere: Sunt mecanismele care stau la baza deschideri si inchideri unui sertar, sinele pe care culiseaza sertarul.

Exista multe tipuri de glisiere pentru mobilier, dar din toata multitudinea 3 sunt cele mai folosite.

Glisiere obisnuite cu rola: sunt glisierele cel mai des intalnite si cele mai ieftine dintre cele 3 tipuri. Sertarul este construit total din PAL ( exista si cazuri in care fundul este din PFL) si glisiere sunt montate in partea de jos a cutiei sertarului. Sunt glisierele simple fara nici o optiune de genul deschidere totala sau frana. Calitatea de glisare depinde de firma care le produce, cele mai bune find cele de la Blum, gliseaza usor si sunt mult mai silentioase decat restul. Pentru un buget mai mic sunt ce-a mai buna solutie, au rezistenta mare, sunt relativ silentioase si gliseaza foarte usor. Calitatea glisierelor este data de rezistenta rolei si de calitatea si rezistenta vopselei aplicate pe glisiere. Glisiere obisnuite au adancimi incepand de la 250mm, 300mm, 350mm………pana la 800mm.

Glisierele Metabox: sunt superioare celor obinuite prin prezenta lateralei metalice pe fiecare latura. Sunt silentiose, gliseaza usor si permit diferite compartimentari. Atantajul glisierelor Metabox este rezistenta foarte mare si economia de spatiu, datorita lateralelor metalice un sertar metabocx are mai mult spatiu util decat un sertar obisnuit cu 30mm, poate nu pare mult dar in multe cazuri fiecare milimetru este foarte important. Diferenta de pret fata de ce obnuite nu este chiar asa de mare, dar calitativ sertarul metabox este mult mai bun. Este ideal in orice produs de mobilier incepand de la mobila bucatarie, mobila living, mobila dormitor, comode cu sertare, etc. Sertarele metabox se gasesc sunt urmatoarele adancimi: 280mm, 300mm, 350mm, 400mm, 450mm, 500mm, 550mm.Inaltimea lor este de: 54mm, 86mm, 118mm, 150mm. In cazul in care se doreste un sertar mai inalt se aplica lonjeroane. Lonjeroanele sunt tije de metal care se monteaza pe adancimea sertarului pentru ai conferi spatiu util pe inaltimesertarului si pentru a nu lasa sa cada pe laterala obiectele depozitate in sertar.

Glisierele Tandembox: Sunt cele mai bune glisiere existente pe piata. Au amortizare la inchidere, adica nu se trantesc, cand mai au 20mm pana la inchidere se opresc si incep sa se inchida incet.. Sunt silentioase, practic nu se aude nimic cand sertarul este inchis sau deschis. Suporta greutati foarte mari si indiferent de cat de incarcat este functioneaza in parametri normali. Marele avataj al glisierelor Tandembox este posibilitatea de compartimentare, exista o mare varietate de compartimentari gen compartimentare tacamuri, compartimentare vase si se pot face compartimentari practic pentru orice. Exista o serie de accesorii care pot face spatiu sa fie aranjat exact pentru cea ce este nevoie in sertar. Ca si la metabox si la tandem box exista lonjerane pentru a inalta sertarul.
Sertarele Tandembox se gasesc sub urmatoarele adancimi: 270mm, 300mm, 350mm…..650mm.
Inaltimea sertarelor tanbembox poate fi de: 68mm, 83mm, 115mm inaltimile mai mare se construiesc cu lonjeroane si placari laterale speciale pentru Tandembox.