Mobilarea unui dormitor mic

Un dormitor mic ne poate da mari batai de cap in momentul cand vrem sa-l redecoram si implicit mobila.

Mobilarea unui dormitor trebuie sa plece de la doua necesitati.

1. Corfortul – dormitorul fiind camera unde trebuie sa ne odihnim.

2. Spatiu de depozitat haine

 

Un dormitor mic trebuie sa contina urmatoarele piese de mobilier:

1. Patul cu noptiere. Un pat bun pentru o camera mica este de 140×200 cm. Este un pat incapator pentru 2 persoane si nu ocupa la fel de mult loc ca un pat matrimonial. Patul ar trebuie sa aibe o somiera rabatabila pentru a utiliza pentru depozitat spatiu de sub pat. Merge-ti pe un pat simplu, nu prea incarcat cu detalii, pentru ca paturile simple dau impresia ca ocupata mai putin spatiu si altfel camera pare mai spatioasa. Indicat ar fi sa nu fie pe picioare pentru a castiga spatiu pe inaltime.

2. Dulap de haine. Dulapul de haine sa fie cu usi glisante, asfel economisim spatiu la deschisul usilor. Se poate opta pentru usi cu oglinda, asfel se creaza impresia ca spatiul este mult mai mare. Dulapul trebuie sa fie foarte bine organizat si compartmentat. Indicat ar fi sa facem dulapul cat mai inalt pentru ca se poate castiga spatiu de depozitat. Dulapul trebuie sa fie asezat in asa fel incat sa nu obtureze traseul intre usa si pat.

 

Comoda TV nu mai este atat de necesara in dormitor. Acum televizoarele plasma se pot prinde direct pe perete, asfel economisim spatiu si creem impresia de dormitor incapator. Daca vre-ti neparat sa adaugati si o comoda TV in dormitor, optati pentru una cat mai ingusta si unu-doua spatii deschise sa para mai aerisita.

 

Un dormitor mic trebuie sa fie foarte bine ordonat si are nevoie doar de strictul necesar in materie de mobilier si decorare.

Culorile tavanului si peretilor sa fie cat mai deschise si chiar lucioase. Nu folositi culori care absorb lumina ci culori care o reflecta. Perdeaua sa fie deschisa la culoare si sa permita patrundurea lumini in abundenta.

Nu folositi obiecte de decor in abundenta. Cel mult un tablou, de preferat deasupra patului si 1-2 fotografii. De asemenea un lampadar poate da un plus de lumina si eleganta unui dormitor mic.

Daca optati pentru un tapet, nu folositi tapet cu motive florarale sau orice tapet care ar putea sa para incarcat, folositi un tapet simplu si deschis, eventual un tapet cu linii fine si luminoase.

No Comments Yet.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.