Patul

Patul este o piesa de mobila nelipsita din orice casa si in special nelipsit din orice dormitor.

Patul este piesa de mobilier cea mai folosita din casa. Poate ca in bucatarie stam 2-3 ore, poate ca nu, dar in pat sigur dormim cateva ore pe noapte. Orice am face in casa, sfarsim prin a ne aseza in pat pentru o emisiune la TV urmata de un somn relaxant si revigorant.

In esenta patul este format dintr-un suport de saltea si saltea. Suportul de saltea poate fi sub diferite forme si diferite marimi. Poate fi cu loc de depozitare sau fara, poate fi inalt sau jos, poate fi deschis/aerisit sau inchis si butucanos.

Sunt cateva tipuri de paturi ca:

Paturi Clasice: Sunt caracterizate prin prezenta in abundenta a lemnului sculptat cu diferite motive florale

sau orice alt timp de sculptura. De foarte mult ori este prezent si fierul forjat, frumos imbinat

cu lemnul pentru a da rezista dar si o nota sobra patului.

Paturile clasice sunt inalte si impunatoare.

Paturi Moderne: Sunt caracterizate prin linii drepte, simple si de cele mai multe ori simetrice. Sunt mult mai functionale decat paturile clasice prin prezenta spatiilor de depozitare si ofera o nota moderna dormitorului.

Paturi inalte: Au inatimi de 50 de centimetri cu tot cu saltea sau chiar mai inalte. De cele mai multe ori sunt facute inalte pentru a castiga spatiu de depozitare subpat sau prin prezenta sertarelor in lateral.

Paturi joase: Sunt reprezentantele stilului minimalist/modern si dau senzatia de camera mai mare prin reducerea spatiului in inaltime.

Paturi cu lada sau sertare dedesupt: Sunt contruite pentru a castiga un pic de spatiu de depozitare, atat de necesar intr-un dormitor mic. Se pot face cu somiera escamoptabila, asta insemnand ca se ridica salteau si somiera si dedesupt avem o lada in care se pt depozita diferite haine, incaltaminte, plapuma, sau orice altceva. De asemenea se pot aplica sertare pe lateral.

Paturi rotunde: Dau un efect romantic incaperi prin constructia atipica si creaza senzatia de spatiu generos si primitor. Un pat rotund este o intreaga istorie exotica pe care ne-a creiem in minte la vederea formei atragatoare. Desi nu este foarte practic, este un vis pentru marea majoritate a tinerilor. Pentru a putea integra un pat rotund in dormitor, este nevoie de spatiu generos altfel riscam sa aglomeram camera si in loc de un mediu placut sa avem un domitor aglomerat si sufocant. De obicei patul rotund este sigura piesa de mobilier din dormitor, restul fiind ocupat cu cateva elemente de decor cum ar fi un lampadar, un fotoliu sau mici artificii pentru a creea un cadru romatic.

1 Comment

  • petrescu
    25 Dec 2015

    Mai este un pat care se ridica pe perete…Puteti face asa ceva…?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.